søndag 12. september 2010

Grr##s!!##?%#

Overskriften er nordnorske gloser i kodespråk!!!
Den der sabla symaskinen (Hr Gritzner)
driver meg fra vettet
og nå må jeg be om litt hjelp!
Hvorfor skjer dette:

Den dobler undertråden på en eller annen
merkelig måte...
Stoffet blir selvfølgelig litt knorvete
og stingene løse på baksiden

Åh, jeg MÅ ha ny maskin!!!
Jeg har forsøkt å sy med forskjellig spenning,
men det hjelper ikke...
Noen som vet hva dette kommer av?

9 kommentarer:

Cathrin sa...

Hehe...d dær har æ opplevd opptil flere ganga, men æ kan nok ikke skylde på maskin. Har nok heller nå me ho som sett bak spakan å gjøre hær i huse... :o) Lykke tel i kampen, ska se d blir likar tel slutt flink som du e! :o)
-klæm-

Frihet sa...

Hmmmm nei kan nok ikke hjelpe, men kjedelig når tråen krøller.

Lykke til!!

klem klem

Fjordheim sa...

skjer her også av og til. Prøver å forandre på trådspenningen, og noen ganger hjelper det, andre ganger ikke. Du kan jo høre med en symaskinforhandler om det vil svare seg å ha den inne til en overhaling. Hadde min gamle maskin inne, det kostet meg ca 700,- uten at den har sluttet helt å tugge seg av det. Men den er brukbar og etter hva forhandleren sa. Det er en for god maskin til å bytte ut med en ny. Har en Bernina fra 1980
Lykke til :)

Mona sa...

Den gamle maskine her i huset lavede det samme, fant eneste løsning. Kaste mannens symaskine og kjøpe min egen.

Unknown sa...

Hei!
Du har sikkert sydd mye og har sikkert prøvd alle løsninger.
Full forståelse for din frustrasjon, jeg byttet maskin for en liten stund siden spolen på undertråden skulle settes inn andre veien. Gammel maskin skulle trådenden henge ned på høyre side av spolen og på ny maskin skulle den henge ned på venstre side av spolen.Når jeg fikk satt spolen riktig vei hjalp det godt. Kan du ha brukt litt tykk tråd i forhold til str. på nålen og nåløyet??? Av og til hjelper det å starte litt inne på stoffet å så sy litt tilbake for så å kjøre i
vei!!! Noen ganger kan det hjelpe å ta ut lo under stingplaten osv.
Ser du allerede har prøvd å justere trådspenningen.
Lykke til vidre, håper det løser seg.
Anne

Lykkelita sa...

Takk for råd, skal prøves umiddelbart!
E

Anonym sa...

takk det der kan jeg alt om.. det er noe med strammingen på undertråden.. jeg leverte min på service men det varte bare en stund.. så var det på samme vis.. et eller annet i spolehuset ville bare ikke mer..

trøsteklem fra mæ

Askepott sa...

Min symaskin er sånn innimellom den også, men har funnet ut at spolehuset da ikke har satt seg helt på plassen sin inni der, så da må jeg gi det en ekstra dytt så den kommer på plass, hvis du skjønner?? Jeg har en 15år gammel janome da, så vet ikke helt om det hjelper herren din noe..

Kathrine

Mayka sa...

Hos meg har dette også skjedd, og det har skyldtes at jeg har tredd tråden feil.. Satte meg ned med bruksanvisningen og tredde nøyaktig "etter boka", og da slapp jeg problemet!