torsdag 2. oktober 2008

Råd ønskesJeg har bestillt nepal-ull fra Panduro og har så lyst å lage filt-hjerter.
Noen som kan??
Jeg klarer sikkert finne det ut, der jeg jobbet før (Psykiatrisk sykehus) hadde vi en aktivitetsstue der de ofte laget tovede ting,
men jeg tenkte jeg skulle klare å finne ut av dette snart.
Så hvis noen har "oppskriften" må de gjerne dele den:)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg så på en oppskfrift i fjor hvor det var sydd på tovet hjerte på en genser.
Kikket inn i bladet for å få oppskriften på hjertet, trodde jo så klart det skulle strikkes.
Men neida, det var strikket en lapp, så var den tovet i maskin - skikkelig, og så klippet man ut hjerte når det var ferdig tovet og tørt. Det rakner ikke så lenge det er skikkelig tovet.
Og ja, skikkelig shopping i går. Vi MÅTTE fylle opp med penklær for vinteren, SÅ mye pynting fremover + fotograf. Så da var det like greit å få med seg alt med en gang.

Anonym sa...

Jeg kan....men bare med filtenål. Jeg vet ikke om du mener ullfilting med vann og grønnsåpe. Men det blir veldig fine hjerter om du jobber med litt rød ull og stikker filtenåla inn i ulla igjen og igjen. Du må forme det etterhvert. Æsj, det er ikke lett å forklare...Når hjertet tar form og du begynner å bli fornøyd, så kan du legge på "dotter" med hvit ull f.eks så får du fine hvite prikker på det. Lykke til. Jeg har kjøpt en filtebok om hvordan du kan filte hunder...har to andre bøker om filting også, alle tre er med nålteknikk og ikke grønnsåpe. Kan kopiere noen siden til deg om du ville hatt det. Just let me know baby.